Ingrediente pentru blat:

  • 7 ouă
  • 150 g zahăr
  • 150 g făină
  • 2 plicuri cappuccino
  • 50 g miez de nucă măcinată
  • 50 g miez de nucă mărunțită
  • 1 plic praf de copt

Ingrediente pentru cremă:

  • 225 g zahăr
  • 250 g unt
  • 3 ouă
  • 5 plicuri cappuccino

Ingrediente pentru sirop:

  • suc de portocale
  • frișcă
  • 350 ml lapte

Mod de preparare:

1. Într-un bol, turnăm făina. Adăugăm praful de copt, albușurile și gălbenușurile bătute spumă, zahărul și amestecăm bine bine… Adăugăm miezul de nucă și turnăm aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 25 de minute. Lăsăm să se răcească la temperatura camerei…

2. Pentru cremă, batem ouăle spumă. Le punem la încălzit pe baie de aburi, adăugăm zahărul, pudra de cappuccino și amestecăm bine. Luăm vasul de pe foc, iar la final adăugăm și untul…

3. Pentru a forma prăjitura, însiropăm blatul, apoi îl tapetăm cu cremă. La final, decorăm cu pudra de cacao sau cappuccino.

Poftă bună!