Rețetă gata imediat, fără bătăi de cap – Prăjitură „Pădurea Neagră”

Ingrediente pentru sirop:

  • 150 ml apă
  • 4 linguri zahăr
  • esență de rom

Ingrediente pentru blat:

  • 7 linguri făină
  • 5 ouă
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingură apă rece
  • 5 linguri zahăr
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingură ulei

Ingrediente pentru umplutură:

  • 300 g frișcă
  • 300 g fructe de pădure

Ingrediente pentru decor:

  • 100 g fructe de pădure
  • 300 g frișcă
  • ciocolată

Mod de preparare:

1. Într-un vas, turnăm apa. Adăugăm zahărul, esența de rom și punem amestecul la fiert, pe foc mic.

2. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile spumă. Adăugăm zahărul, apa rece, gălbenușurile, sarea, uleiul și amestecăm foarte bine. Turnăm aluatul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 15 minute.

3. După ce s-a copt, tăiem blatul în 3 straturi egale.

4. Însiropăm primul blat și îl tapetăm cu cremă. Adăugăm fructele de pădure și acoperim cu al 2-lea blat. Procedăm la fel până terminăm toate ingredientele.

La final, decorăm cu frișcă, ciocolată și fructe de pădure.

Poftă bună!