Ingrediente pentru blat:

  • 6 albușuri
  • 6 linguri zahăr
  • miez de nucă
  • vișine
  • 5 linguri făină

Ingrediente pentru cremă:

  • 6 gălbenușuri
  • 9 linguri zahăr
  • 5 linguri lapte
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 300 g unt

Mod de preparare:

1. Într-un bol, batem albușurile cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul, sarea, făina, miezul de nucă și amestecăm foarte bine. Adăugăm vișinele și turnăm aluatul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt.

2. Coacem la temperatura de 180 de grade, până se rumenște frumos.

3. Pentru cremă, batem gălbenușurile spumă. Adăugăm zahărul, laptele și punem compoziția la fiert, pe foc mic. După omogenizare, luăm vasul de pe foc și adăugăm untul.

4. La final, trebuie să respectăm ordinea straturilor: foaie de napolitană (taiată după dimensiunea blatului cu vișine) – 1/2 cremă – blat – 1/2 cremă – foaie de napolitană.

Poftă bună!