Prăjitura Napoleon, varianta super rapidă – Se pregătește imediat, din puține ingrediente

Ingrediente:

  • 600 g foi de plăcintă
  • 2 ouă
  • 50 g unt
  • 1 lingură amidon
  • 500 ml lapte
  • 100 g zahăr
  • 2 linguri făină

Mod de preparare:

1. Pentru început, întindem foile de plăcintă pe masa de lucru. Le decupăm astfel încât să se potrivească cu forma de copt. Încălzim bine foile de plăcintă într-o tigaie încinsă și uscată.

2. Într-un vas, batem ouăle cu zahăr până la omogenizare. Treptat, adăugăm făina și amidonul. Turnăm laptele și amestecăm foarte bine.

3. Punem compoziția la încălzit, pe foc mic. Amestecăm bine, timp de 10 minute, până când obținem o cremă densă și omogenă. Luăm vasul de pe foc și lăsăm crema la răcit. Adăugăm untul și amestecăm bine.

4. Tapetăm foile cu cremă și formăm tortul. La final, decorăm cu firimituri de foi de plăcintă și lăsăm prăjitura la temperatura camerei timp de 1-2 ore. După acest interval de timp, punem tortul la frigider peste noapte.

Să aveți poftă!