O rețetă simplă și excelentă, un răsfăț pentru întreaga familie – Prăjitură tăvălită

Ingrediente pentru blat:

  • 300 g zahăr
  • 50 ml ulei
  • 1 lingură miere
  • 2 pliculețe amoniac
  • 1 lingură oțet
  • 250 ml apă
  • 500 g făină
  • 1 pliculeț zahăr vanilat
  • coajă de lămâie
  • 1 plic nucă de cocos

Ingrediente pentru glazura de ciocolată:

  • 300 g zahăr
  • 150 ml ulei
  • 5 linguri apă
  • 3 linguri cacao
  • 3 lingurițe esențe de rom

Mod de preparare:

1. Turnăm puțină făina într-un bol. Adăugăm amoniacul stins cu oțet, zahărul, zahărul vanilat, uleiul, mierea, coaja de lămâie, apa și amestecăm foarte bine. La final, adăugăm făina rămasă și mixăm bine până la omogenizare.

2. Turnăm aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 40 de minute.

3. Scoatem blatul și îl lăsăm la răcit.

4. Pregătim glazura de ciocolată. Pentru început, punem la foc mic apa, uleiul și zahărul. După ce dau în clocot, adăugăm cacao și romul, apoi amestecăm bine… Amestecăm astfel încât să nu existe cocoloașe de cacao. Dăm glazura deoparte și o lăsăm să se răcească.

5. Tăiem blatul în cuburi potrivite și le trecem rând pe rând prin glazură, apoi le tăvălim prin nucă de cocos.

Savurați cu poftă! Poftă bună!