Pentru a pregăti minciunele după această rețetă, veți avea nevoie de următoarele… 

Ingrediente: aproximativ 400 g de făină (poate mai mult); un pahar de chefir; 1-2 ouă; jum. de pahar de zahăr; un plic de praf de copt (la 500 g de făină); ulei de floarea-soarelui — pentru prăjit; zahăr pudră — pentru ornat.

Cum se prepară? 

Combinați 400 g de făină cernută cu zahărul și praful de copt. Adăugați chefirul și 1-2 ouă. Amestecați cu lingura. Aluatul iese vâscos și lipicios.

Transferați-l pe masa presărată cu făină și frământați-l bine, pudrându-l cu făină, până va deveni neted, elastic și maleabil.

Acoperiți-l cu un prosop și lăsați-l să se odihnească minim 30 minute.

Apoi întindeți-l într-o foaie dreptunghiulară și tăiați-l în fâșii.

Realizați câte o tăietură în mijlocul fiecărei fâșii, prin care trebuie să răsuciți aluatul spre interior.

Prăjiți minciunelele în ulei, pe ambele părți, până vor deveni aurii.

Cât sunt fierbinți, presărați-le cu zahăr pudră.

Vă dorim poftă bună!