Simplu și gustos – Chifteluțe cu carne, cartofi și sos de smântână la cuptor – Ce să gătesc pentru prânz? Dar pentru cină? Sunt întrebări pe care eu mi le pun tot mai des… Pentru astăzi, am ales aceste chifteluțe cu carne și cartofi. în sos de smântână, la cuptor – o rețetă simplă și gustoasă… O să vă placă, o să vedeți când gustați…

Ingrediente necesare: 

Pentru chifteluțe: 500 grame carne tocată, 2-3 felii de pâine (sau pesmeți), 1 ou, 1 ceapă, 3 căței de usturoi, 2 linguri de griș, sare, piper, alte condimente și verdețuri, după preferințe.

Pentru sos: 2 linguri de smântână, 1 lingură (poate fi înlocuită cu roșii) de ketchup, o ceașcă de apă, sare, piper, condimente după gust (amestecate)

Cum se prepară? 

Se toarnă peste pâine puțină apă pentru a se frăgezi, apoi se scurge bine de surplusul de apă și se adaugă în carnea tocată, împreună cu ceapa și usturoiul deja marunțite. Adăugăm apoi sare, piper, condimente, verdeață și griș.

Se amestecă bine și se lasă deoparte timp de 20 de minute. Ungeți cu ulei de floarea-soarelui o tavă pentru copt. Formați chiftelele, rostogoliți-le prin făină și puneți-le pe marginile tăvii. Curățați 4-5 cartofi medii și puneți-i în mijlocul tăvii. Coaceți în cuptor la 220 de grade, timp de 15-20 de minute.

Cum se prepară sosul? Se adaugă într-un bol toate ingredientele pentru sos și se amestecă bine. Se scoate tava din cuptor, se toarnă sosul astfel încât să acopere chiftelele și cartofii. Gătiți încă 25-30 de minute, coborând temperatura la 200 de grade. La final, adăugați verdețurile.

Să le savurați cu drag – Poftă bună!